Unutkanlık Hastalığı Nedir?

Unutkanlık Hastalığı Nedir?

Hayatımızdaki olumsuz faktörler yaşam kalitemizi düşürürken sağlık sorunlarına da neden oluyor, modern dünyanın en önemli sorunlarından biri strestir. Stres bazen yapacağımız şeyleri unutmamıza neden olabilir. Unutkanlık strese bağlı olarak ortaya çıkabilecek bir durum da olabilir altında ciddi bir hastalık da olabilir. Konuyla ilgili bilgi almak için internet sayfaları üzerindeki ilgili online siteleri ziyaret edebilirsiniz.

Unutkanlık Hastalığı

Unutkanlık, sadece yaşlı insanlara özgü bir şikayet değildir. Genç insanlarda da görülebilen bir rahatsızlıktır. Dengesiz beslenme, vitamin eksikliği, yoğun stres, hormonlardaki problemler unutkanlığa neden olabilir. İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan unutkanlıkta daha ciddi sağlık problemleri aranması gerekir. Alzheimer ve demans hastalığının belirtisi olarak unutkanlık görülebilir. Bu nedenle dikkat çekici boyuta ulaşan unutkanlıklarda bir nöroloji uzmanına başvurmak gerekir.

Unutkanlık Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Unutkanlık hastalığının belirtileri hastalığın teşhis edilmesinde önemlidir. Her unutkanlık hastalık olarak yorumlanmamalıdır. Hastaların unutmaya başladıkları şeyler hastalık tanısı açısından önem arz eder. Bazı hastalar kısa süre önce yaptıkları şeyleri unuturken bazıları günlük yapması gereken şeyleri unutabilir. Hastalığın en sık görülen belirtileri şunlardır: Günlük hayatta yapılan işlerin unutulması, izlenen bir filmin, okunan bir kitabın, yapılan bir sohbetin unutulması, çalışma hayatında yapılması gereken işlerin unutulması, daha önceden gidilen bir adresin unutulması, adresi bulmakta zorluk çekme, kararsızlık, depresyon, kaygı durumu ve sinirlilik vb. Bu belirtilere ek olarak aile bireylerinin isimlerinin unutulması, özel günlerin unutulması, iletişim kurmada problem, konuşurken kelimeleri unutmak eklenebilir. Her hastanın öyküsü farklılık gösterebilir. Unutkanlık hastalığı fiziksel veya psikolojik nedenlerle ortaya çıkabilir. Hastalığın tanısı ancak uzman bir hekim tarafından konabilir. Bunun için alanında uzman olan nöroloji hekimlerine başvurmak gerekir. Konuyla ilgili merak ettiğiniz şeyleri internet sayfaları üzerindeki ilgili online siteler üzerinden bilgi alabilirsiniz.